torsdag 2 april 2009

Psyktrick

Jag är inne i en period av "undrar vad som hade hänt om jag hade"... eller "om jag valt annorlunda den gången"...

Jag har sällan tänkt såhär och det stör mig något fruktansvärt. Det finns inget fruktbart i alla dessa tänk om. Jag vill inte sätta upp falska försvar för mig själv, allra minst då jag själv ser att det är det jag håller på med.

Dagens ord: Olater.

Dagens låt: "Ett liv för mig" med The Real Group.

3 kommentarer:

Montermamman sa...

Enda skälet till att fundera på "om" kanske är då man inser att man handlar efter något slags mönster, som tenderar att upprepa sig. Då kan det bära frukt att tänka "om", men kanske i förväg då, för att kunna bryta sina egna vanor. Något jag själv jobbar på rätt hårt.
Varför anser du försvaren vara falska? Och är det falskheten som är problemet? För att ibland försvara sitt handlande behöver inte vara fel anser jag (som gjort ett o annat som kan behöva försvaras).
Svårt. Inser att de flesta av mina försvar går rätt lätt att punktera.

Sliten Kommentar sa...

Försvaren är falska för att jag inte handlat orätt. Att tänka "om" är att lura mig själv, då jag alltid handlat utifrån vad jag i stunden förmått.
Jag skulle vinna energi på att inte tänka "om", utan istället tänka "hur", för det skulle vara realistiskt. Men "hur" är jobbigt, så jag försöker lura mig själv bakåt av ren lathet :)

Montermamman sa...

Jag tror att det kanske var nåt sånt jag eg menade, men jag fick visst aldrig fram det, trots en stor mängd ord :D
Just att man gjort vad man förmått tror jag är en viktig insikt, för även om man handlat fel, är det bra att förstå att man i den givna situationen gjorde vad man då bedömde vara bäst.
Sen är "hur" alltid svårt, det är alltid oerhört jobbigt att behöva gräva sig bakåt och försöka förstå sig själv. Och det krävs mod.